Španija 5-1 Severna Irska: La Roja je na zadnji ogrevalni tekmi za Euro 2024 prišla iz ozadja in zlahka zmagala

transferbbs

Administrator
Staff member
Španija je na zadnji ogrevalni tekmi pred Euro 2024 zlahka premagala Severno Irsko in kljub zaostanku zmagala s 5:1. Daniel Ballard je na Mallorci šokantno povedel, nato pa sta Pedri, Adam Lang Nogometni dresi po meri ki je zadel dvakrat, ter Alvaro Morata in Fabian Ruiz pred polčasom obrnila tekmo na glavo. Rezervist Mikel Oyarzabal je po odmoru dodal še peti zadetek.


Ognjena Španija se je na zadnji ogrevalni tekmi za Euro 2024 v Palmi s 5:1 na prijateljski tekmi maščevala za šokantno vodstvo Severne Irske, ki je bila boljša od nje.


Na uri je bilo le 66 sekund, ko se je Daniel Ballard dvignil in z glavo zatresel mrežo, da bi osupnil razgreti Poceni Irska Nogometni dresi Estadi Mallorca Son Moix, vendar se je hitra stran Luisa de la Fuente hitro opomogla od prvega gola, saj je Pedri v 12. minuti izenačil z lepim udarcem z velike razdalje.

Španija 5-1 Severna Irska: La Roja je na zadnji ogrevalni tekmi za Euro 2024 prišla iz ozadja in zlahka zmagala
Alvaro Morata je v 18. minuti povedel Španijo z 2:1, nato pa je srednji igralec Barcelone Pedri v 29. minuti zaključil spretno podajo in dosegel svoj drugi zadetek, šest minut pozneje pa je Fabian Ruiz dosegel še četrti.


Rezervist Mikel Oyarzabal je ob uri igre dodal še peti zadetek in tako ob običajnih menjavah v drugem Poceni Nogometni dresi polčasu pokazal, da je razlika v razredu med ekipama še bolj očitna.


To je bil impresiven večer za trikratne evropske prvake, ki bodo v soboto popoldne v Berlinu v skupini B proti Hrvaški začeli kampanjo za Euro 2024 v skupini, v kateri sta tudi branilec naslova Italija in Albanija.


Točka pogovora: Španija v obrambi še ni končan izdelek
Domačini so bili izjemni v napadu, vendar niso obvladali umetnosti obrambe, saj je Severna Irska v uvodnih sekundah dosegla gol s prostega strela, Isaac Price pa je v zaključku prvega polčasa izbil žogo, preden je v drugem delu tekme Unai Simon poskrbel za dober strel. Boljša ekipa bi kaznovala takšno površnost.


Kljub očitno boljši kakovosti Španije pri sestavljanju podaj za zabavo je v obrambi opaziti šibkost, ki je Hrvaška ne bo izgubila, preden se bosta v soboto v Berlinu srečali na uvodni tekmi Euro 2024 v skupini B.
Igralec tekme: Lamine Yamal (Španija)


Šestnajstletni krilec Barcelone je poskrbel za dve asistenci Ruiza in Oyarzabala, ki sta poskrbela za lepši rezultat, nato pa po zamenjavi Joseluja v drugem polčasu požel stoječe ovacije. Irska Otroške nogometne majice S svojim naravnim tempom in spretnostmi je osvetlil tekmo in zdi se, da bi lahko bil ključni talent na finalu Eura 2024.
 
Back
Top